Maak kennis met onze mensen:

De mensen van GVT en ID Logistics

Bruno Verlinden, commercial director ID Logistics

“Door onze intensieve samenwerking van de laatste jaren was ID Logistics al een belangrijke partner van GVT. En GVT was de grootste transportpartner van ID Logistics. Door de overname gaan we nu uitzonderlijk sterke warehousing met fantastisch transport combineren. De medewerkers van beide bedrijven passen goed bij elkaar. Ze lijken uit hetzelfde hout gesneden. Zou dat misschien de Tilburg-factor zijn? Ik heb er het volste vertrouwen in dat we, met GVT binnen onze gelederen, als logistiek dienstverlener flink zullen groeien. De eerste gezamenlijke klant hebben we inmiddels al binnen.”
 

Evelien Eigeman, CFO GVT

“GVT en IDL vullen elkaar qua werkzaamheden uitstekend aan. Het zijn twee verschillende disciplines met ieder een eigen specialiteit. Bij ons is dat transport, bij IDL contract logistics. We hebben in ID Logistics een partij gevonden die ons distributienetwerk, dat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, zeer waardeert en het samen met ons wil uitbreiden en verstevigen. In combinatie met IDL zullen we de groeiambities, die we als GVT hebben, kunnen waarmaken.

Persoonlijk vind ik het een mooie nieuwe uitdaging om deel uit te maken van een grotere organisatie, met internationale relaties, terwijl er gelijktijdig veel dingen vertrouwd blijven. Op het gebied van rapportering heeft GVT de laatste jaren veel ontwikkeld en het is leuk om IDL te laten zien hoe wij bepaalde zaken georganiseerd hebben. Andersom is het ook heel interessant om te ervaren hoe een corporate organisatie als IDL hiermee om gaat. Zo kunnen we leren van elkaars ‘best practices’ en kunnen we samen onze dienstverlening naar een nog hoger niveau brengen.”
 

Roland Prenen, director transportation IDL

“Onze relatie met GVT en mijn relatie met Stan Hamers is, van het begin af aan, volledig gebaseerd op vertrouwen. Toen ik in 2018 aan boord kwam had ID Logistics nul euro omzet in transport; het werd mijn opdracht dat op poten te zetten. Ik kwam niet uit deze regio, ben eerst de markt gaan verkennen en kon daarbij onmogelijk om GVT heen. Zij hebben een uitgebreid distributienetwerk in de Benelux en een goede naam. Bij IDL liep destijds een transportaanvraag van Makro en ik heb Stan gevraagd mij daarbij te helpen. Hij was aanvankelijk niet echt happig vanwege de, in zijn ogen nogal slordige, manier waarop IDL tot dan toe met transport was omgegaan. Ik beloofde hem dat dat zou veranderen en we zijn er samen mee aan de slag gegaan. En met succes. Makro werd later gevolgd door contracten met Intratuin, Maxeda, Nespresso en andere kleinere klanten, waarvoor GVT de exclusieve vervoerder werd.

Het feit dat we al zo’n goede vertrouwensrelatie met elkaar hadden, heeft de zaken rondom een eerste aanzet tot een overname waarschijnlijk iets gemakkelijker gemaakt. Ook in een later stadium verliep de toetsing soepeler, omdat GVT bij ons al bekend stond als ‘good fit’ voor IDL. Los daarvan moesten natuurlijk alle zaken goed onderzocht worden in een due diligence proces, maar het samengaan is geboren vanuit het al jarenlange bestaande vertrouwen in elkaar. En daarmee is deze overname een win-win voor alle partijen.”


Erik van Engeland, general manager warehouse GVT

“De overname door IDL opent een wereld van mogelijkheden voor ons op het gebied van de warehouse-operatie. Hierdoor gaan we samen slimmer worden! Bij GVT zijn we vooral gewend aan order picking op pallet- en doosniveau. Bij IDL doen ze veel meer fine picking en werken ze met klanten die net iets meer vragen van het dagelijkse warehouseproces. Ze hebben daardoor veel geautomatiseerd en werken met geweldige innovaties. Ik vind het fantastisch om te zien hoe hun logistieke engineers bepaalde processen tot in de kleinste details hebben uitgedacht. Zij investeren daar echt tijd in. Ik denk dat we met de combinatie van hun innovatieve manier van werken en onze hands-on mentaliteit samen een perfecte match hebben. Waarmee we heel veel verschillende klanten kunnen bedienen.”
 

Ahmed Youra Boudbouda, Operations & Implementation Director IDL

“In 2016 zijn wij vanuit Willebroek samen gaan werken met GVT en werden zij één van de twee vervoerders voor onze klant Maxeda. De samenwerking en de communicatie verliep uitstekend. Ook op persoonlijk vlak was er een goede klik met Wil Versteijnen en Stan Hamers. Samen hebben we veel zaken voor de klant kunnen verbeteren. In 2019 werd de relatie omgezet in een vast contract waarbij GVT onze officiële vervoerder voor België werd. Toen werden ook de eerste GVT trucks in de huisstijl van IDL beletterd.

Ik ben altijd een groot voorstander geweest van samenwerking met GVT, omdat we samen een oersterk team vormen. We bieden een enorme meerwaarde voor klanten in de Benelux die een ‘single point of contact’ zoeken voor hun logistieke operatie. Nu onze bedrijven met elkaar geïntegreerd zijn kunnen we nog sterker de markt ingaan en verder groeien. Het is ons streven om binnen korte tijd tot de top 10 logistieke dienstverleners van de Benelux te behoren. Met de transportkennis en knowhow van GVT aan onze zijde, gaan we dat zeker waarmaken.”
 

Armand Schuffelers, general manager transport GVT

“ID Logistics en GVT vullen elkaar perfect aan, waardoor we onze klanten een mooie totaaloplossing voor hun logistiek kunnen aanbieden. Bij IDL ligt de focus op alles wat zich binnen de vier muren van een warehouse afspeelt: van opslag tot fijn pickwerk voor B2C leveringen, van retouren tot e-commerce en maatwerkoplossingen voor grote klanten. Bij GVT zijn we expert in het transport van al die consumentenproducten. Door onze Transport- en Warehouse Management systemen naadloos op elkaar af te stemmen krijgt een klant inzicht in elke fase van de orderverwerking én het aansluitende transport. Zo profiteren klanten van optimale transparantie over het gehele traject.”

NIEUWS

 • 07 jun
  ID Logistics stormt top 10 binnen in de top 100 Logistiek Dienstverleners! Vandaag is tijdens het Top 100 LDV event in het koetshuis Buitenplaats Amerongen, welke georganiseerd wordt door logistiek.nl en Buck… Lees meer
 • 31 mei
  Audax Logistiek en ID Logistics gaan samenwerking in distributie aan Audax Logistiek en ID Logistics gaan samenwerken op gebied van distributie. De komende periode wordt gebruikt om de activiteiten… Lees meer
 • 17 mrt
  Een nieuw tijdperk vol nieuwe kansen Het kwam voor veel mensen als een grote verrassing: de aankondiging afgelopen november dat ID Logistics ons bedrijf GVT Transport… Lees meer
 • 17 mrt
  Marco van Walraven: Welkom bij IDL! “Als managing director van ID Logistics Benelux heet ik alle medewerkers en klanten van GVT van harte welkom bij ons mooie bedrijf. Ik… Lees meer
 • 17 mrt
  ID Logistics: een multinational met familiair karakter ‘Het beste van twee werelden komt bij elkaar’. Zo omschrijft Marco van Walraven de overname van GVT door ID Logistics. Marco is vanaf… Lees meer