Laatste WILSKRACHT

Negen jaar lang heb ik de lezers van het GVT Logistics Journal in mijn rubriek Wilskracht op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen binnen de GVT Group of Logistics. Vandaag komen afsluiting en een nieuw begin samen in mijn laatste bijdrage aan dit vernieuwde IDL-GVT Journal.

Terugblik

Vol trots kijk ik terug op alles wat we in de afgelopen 35 jaar hebben bereikt. Van een kleine transportonderneming met een handjevol medewerkers zijn we als GVT Group uitgegroeid tot een allround logistiek dienstverlener met ruim 1000 medewerkers, zeven crossdock hubs verdeeld over de Benelux, 200.000 m² opslagruimte, diverse rail- en bargeterminals en 300 stuks trekkende voertuigen en ruim 700 trailers. Dat alles had ik nooit kunnen bereiken zonder ons fantastische team aan medewerkers, waarvan ik één man in het bijzonder wil noemen: Stan Hamers. Met Stan heb ik ruim 30 jaar, zij aan zij, aan alle ontwikkelingen gewerkt. Dag en nacht legden we onze ziel en zaligheid in het bedrijf. Naast een intensieve arbeidsrelatie is daar ook een vriendschap voor het leven uit ontstaan.

In de afgelopen 15 jaar hebben we, onder andere door overnames, een duurzaam fijnmazig distributienetwerk gecreëerd met hubs, verspreid over zes plaatsen in de Benelux. In 2016 hebben we dit allemaal samen gebracht onder de naam GVT Transport & Logistics. Binnenkort wordt een zevende hub, in het Limburgse Echt, aan het netwerk toegevoegd.

Parallel aan deze ontwikkelingen kwam ook het multimodale containervervoer tot grote bloei. Met eigen barge- en railterminals in Tilburg, Eindhoven, Rzepin (Polen), Weert en recentelijk Bergen op Zoom. Door onze GVT Intermodal treinconnecties naar diverse provincies in China groeiden we uit tot een vooraanstaande speler op de Nieuwe Zijderoute. Naast GVT Transport & Logistics werd BTT Multimodal Container Solutions een tweede belangrijke tak onder de paraplu van GVT Group of Logistics.

Champions League niveau

Ik heb het in de voorbije jaren vele malen gezegd: er is maar één sport en dat is transport. En die sport wilden we als bedrijf op Champions League niveau spelen! We zijn door de jaren heen als transportbedrijf altijd één van de koplopers geweest op het gebied van professionalisering, automatisering en digitalisering. Onze klanten veranderden van MKB-bedrijven naar grote multinationals met wie wij, als familiebedrijf, altijd heel prettig hebben samengewerkt. We werden gewaardeerd om onze flexibiliteit en het meebewegen met de wensen van de klanten. We kwamen in de top 25 van de Logistieke Top 100 terecht en hadden jaar na jaar dubbele groeicijfers. We hebben het lef gehad om, ook in tijden van economische tegenslag, altijd gas te blijven geven. En we hebben daarbij nooit onze lange termijn stip aan de horizon uit het oog verloren.

Positie bepalen

Op Champions League niveau is het cruciaal om goed positie te bepalen, zeker in een markt die volop in beweging is en voortdurend verandert. In 2019 hebben we in onze Next Steps strategie de toekomstvisie voor de twee grote pijlers van ons bedrijf omschreven: GVT Transport & Logistics en BTT Multimodal Container Solutions. Beide bedrijven hadden een uitgebreid klantportfolio en een forse groei in het verschiet. Volle focus was vereist om dit goed aan te sturen. Daarom hebben wij toen de keuze gemaakt om er twee, zelfstandig opererende, organisaties van te maken.

Opvolging

Mijn beide zonen, Jordy en Remon, hebben in die tijd aangegeven dat hun toekomstambitie bij het intermodale containervervoer ligt. Dit betekende dat de familiaire opvolglijn aan GVT-zijde niet langer meer gecontinueerd werd. Onze partner ID Logistics, met wie we sinds 2016 een zeer prettige en intensieve samenwerking hebben, toonde interesse. We zijn daarbij zeker niet over één nacht ijs gegaan en hebben alles zeer zorgvuldig afgewogen. Je geeft je ‘kindje’ immers niet zomaar uit handen. Er hebben veel diepgaande gesprekken en onderzoeken plaatsgevonden, die er uiteindelijk in resulteerde dat ik, met het volste vertrouwen in een solide voortzetting van het bedrijf, mijn handtekening heb gezet onder de overname op 19 december 2021.

Ik ben ervan overtuigd dat deze stap een nog grotere meerwaarde gaat zijn voor zowel onze bestaande als nieuwe klanten, maar zeker ook voor de verdere ontwikkeling van onze medewerkers. Door het bundelen van de krachten van IDL en GVT zal het bedrijf, nog meer dan voorheen, een toonaangevende internationale logistieke speler worden.

Nieuw hoofdstuk

Mijn werkzame leven is voorlopig nog niet ten einde. Als CEO mag ik de komende jaren, onder de slogan ‘We lead the way’, de BTT Multimodal Group in de verdere groei begeleiden. In de geruststellende gedachte dat de opvolging daar op termijn veilig is gesteld. BTT blijft intensief samenwerken met ID-Logistics, met wie we veel gemeenschappelijke klanten delen. En wees ervan verzekerd: ook los van dat partnerschap zal ik altijd een bevlogen ambassadeur blijven voor GVT/IDL, dat prachtige bedrijf dat me zo na aan het hart ligt.

Wil Versteijnen

CEO BTT Multimodal Group

Wil Versteijnen en zijn zoons Jordy en Remon

 

NIEUWS

 • 07 jun
  ID Logistics stormt top 10 binnen in de top 100 Logistiek Dienstverleners! Vandaag is tijdens het Top 100 LDV event in het koetshuis Buitenplaats Amerongen, welke georganiseerd wordt door logistiek.nl en Buck… Lees meer
 • 31 mei
  Audax Logistiek en ID Logistics gaan samenwerking in distributie aan Audax Logistiek en ID Logistics gaan samenwerken op gebied van distributie. De komende periode wordt gebruikt om de activiteiten… Lees meer
 • 17 mrt
  Een nieuw tijdperk vol nieuwe kansen Het kwam voor veel mensen als een grote verrassing: de aankondiging afgelopen november dat ID Logistics ons bedrijf GVT Transport… Lees meer
 • 17 mrt
  Marco van Walraven: Welkom bij IDL! “Als managing director van ID Logistics Benelux heet ik alle medewerkers en klanten van GVT van harte welkom bij ons mooie bedrijf. Ik… Lees meer
 • 17 mrt
  ID Logistics: een multinational met familiair karakter ‘Het beste van twee werelden komt bij elkaar’. Zo omschrijft Marco van Walraven de overname van GVT door ID Logistics. Marco is vanaf… Lees meer